Στο Αρχονταρίκι του Αγίου Νικολάου, 30-01-2024


Πριν από χρόνια ο ιερέας του Ιερού Ναού Αγίου Ραφαήλ και Ειρήνης ,ο πάτερ Αθανάσιος, ερχόταν στο Δημοτικό ως “γείτονας “όπως έλεγε .Ερχόταν στο μικρό μας γραφείο, καθόταν  με τους δασκάλους και τις δασκάλες και μας μιλούσε .

Και πέρυσι και φέτος , ο  πάτερ Παύλος και ο  πάτερ Ελευθέριος κάλεσαν τους δασκάλους και τις δασκάλες στο Αρχονταρίκι του Αγίου Νικολάου. Δάσκαλοι και δασκάλες του Δημοτικού Σχολείου Λαγυνών, οι ιερείς των Λαγυνών με τις πρεσβυτέρες και τα παιδιά τους συναντηθήκαμε ,για πρώτη φορά, το απόγευμα της Τετάρτης 30-01-2024.

Σε δύσκολους καιρούς ,εκκλησία και εκπαίδευση, μπορούν σε στοίχημα των καιρών να διδάξουν, να αντιμετωπίσουν το κύμα των ειδήσεων των bites, όπου όχι μόνο τα σύνορα μεταξύ του fake και του αληθούς είναι δυσδιάκριτα, αλλά και που ο ανθρώπινος εγκέφαλος γίνεται όλο και πιο ατροφικός και αδυνατεί ή/και δυσανασχετεί να παρακολουθεί τη ροή του λόγου, το επιχείρημα, τη συναγωγή συμπερασμάτων, η κριτική είναι η μεγάλη απούσα.

Ευχαριστούμε πολύ για την φιλοξενία.

Ο κύριος Χριστοφόρου,πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Λαγκαδά ,τώρα συνταξιούχος δάσκαλος, με την δ/ντρια κ.Σαμαρά Παναγιώτα.