Χριστουγεννιάτικη γιορτή από τη Β’ τάξη


“Φον Κουραμπιές εναντίον Κόμη Μελομακαρόνη”
Μια πετυχημένη διασκευή της ιστορίας του Κυριάκου Χαρίτου παρουσιαστηκε από τα παιδιά της Β ταξης λίγο πριν τις διακοπές των Χριστουγεννων.
Ο χώρος , όμορφα στολισμένος από τις εκπαιδευτικούς του σχολείου και τον ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΛΑΓΥΝΩΝ, τα μελωδικά τραγούδια που ετοίμασαν τα παιδιά με την εκπαιδευτικό της μουσικής , κα Σωτηρία, οι πετυχημένες ερμηνείες που σκόρπισαν το γέλιο στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων και τα χορευτικά που επιμελήθηκαν οι καλές μας δασκάλες της Φυσικής Αγωγής οδήγησαν σε ένα διασκεδαστικό εορταστικό δίωρο.
Η υπόθεση με λίγα λόγια:

Τα δυο διασημότερα γλυκά των Χριστουγέννων , ο κουραμπιές και το μελομακάρονο, μπλέκουν σε έναν ανόητο ανταγωνισμό για το ποιος κερδίζει τη μάχη των εντυπώσεων. Η αντιπαλότητά τους αυτή τους οδηγεί σε μπελάδες. Πρωτα  συναντούν αστέρια που τους ζητουν πορτοκάλι, έπειτα σκίουρους που τους παιρνουν τα αμύγδαλα, στη συνέχεια αρκούδες που ζητούν το μέλι, τρυποκάρυδοι με όρεξη για καρύδι , λουλούδια που τους λείπει το ροδόνερο και τέλος τον κηπουρό των ονείρων που αυστηρά απαιτεί την άχνη ζάχαρη για να γλυκάνει τα όνειρα των παιδιών. Στο τέλος καταλήγουν δυο σχεδόν όμοια κομμάτια ζύμης που ελάχιστα διαφέρουν μεταξύ τους και αντιλαμβάνονται τον άσκοπο πόλεμό τους. 

Δεν έχεις πού να κοιμηθείς
δανείσου το παπούτσι μου.
Δεν έχεις πού να ζεσταθείς
δανείσου την καρδιά μου.

Φον κουραμπιές και ο στρατός των υλικών του

Κομης Μελομακαρόνης και ο στρατός των υλικών του

Τα αστέρια

Οι σκίουροι

Οι αρκούδες

Οι τρυποκάρυδοι

Ο κηπουρός των ονείρων

Οι ζαχαροπλάστες

Η αφηγήτρια

Η Ψηφοφορία
Παράλληλα με τη γιορτή δόθηκε η ευκαιρία στους παρευρισκόμενους να ψηφίσουν το αγαπημένο τους γλυκό: Κουραμπιές ή μελομακάρονο;
Νικητής βγήκε ο κουραμπιές!

Η αφίσα που καλούσε τους επισκέπτες σε ψηφοφορία

Ο μεγάλος νικητής της ψηφοφορίας : κουραμπιές!

Ευχαριστούμε πολύ το Δημοτικό σχολείο Καβαλλαρίου , το εκπαιδευτικό προσωπικό και τον διευθυντή του για την παραχώρηση του σκηνικού για τη γιορτή μας , τον συλλογο Γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας για τη φωτογραφική κάλυψη και βιντεοσκόπηση της γιορτής , όπως και για τον όμορφο στολισμό της αίθουσας εκδηλώσεων.