Ομάδα για την προστασία του δάσους των Λαγυνών


Είμαστε τα παιδιά του Ε3 του Δημοτικού Σχολείου Λαγυνών. Στο μάθημα της Γεωγραφίας,διαβάσαμε για τα οφέλη που έχει το δάσος στον άνθρωπο. Τα δάση αποτελούν έναν τεράστιο πλούτο για τη χώρα μας. Συνεισφέρουν στην οικονομία με την παραγωγή της ξυλείας και κυρίως συμβάλλουν στη διατήρηση της φυσικής ομορφιάς της πατρίδας μας.Έτσι  θα θέλαμε να προτείνουμε :να γίνει σώμα ατόμων,από το χωριό ,  που θα προσέχουν το δάσος.

Σύμφωνα με το βιβλίο μας ,το δάσος παρέχει ,βιοποικιλότητα ,ποικιλία ζώων και φυτών  σε μία περιοχή. Παρέχει αναψυχή γιατί όλοι και όλες χαιρόμαστε στο δάσος.Ανεβαίνουμε για τη Ζωοδόχο Πηγή και για την παρατήρηση ζώων .

Παρέχει τη μείωση διάβρωσης του εδάφους αλλιώς το βουνό θα ήταν στο χωριό .Στο πάνω μέρος έγινε ένα τοιχίο αλλά δεν φτάνει.Οι βαθιές ρίζες των δέντρων συγκρατούν το χώμα στη θέση του.

Οξυγόνο ! Είναι το πιο σημαντικό  στοιχείο ζωής στον πλανήτη. Τα πεύκα και οι λεύκες αφήνουν οξυγόνο σε όλη την περιοχή.

Τέλος, η ξυλεία που παρέχεται σε όποιον την χρειάζεται αλλά από τα γέρικα δέντρα.

Μια βόλτα στο δάσος είναι πολύ αναζωογονητική. Ο άνθρωπος όταν βρίσκεται στο δάσος είναι χαρούμενος. Ακόμα, τα δάση συγκρατούν τους δυνατούς ανέμους και έτσι δεν μπορούν να υπάρξουν καταστροφές από αυτούς. Με τα δάση έχουμε πιο καθαρό περιβάλλον. Είναι το σπίτι των ζώων και το περιβάλλον διατηρείται καθαρό και μειώνονται οι ρύποι.

   Το δάσος είναι ζωή και πρέπει να το προστατεύουμε. Με τις πολλές πυρκαγιές που συμβαίνουν κάθε χρόνο και την ανθρώπινη εκμετάλλευση ,τα δάση όλου του κόσμου συρρικνώνονται. Αυτό είναι ότι χειρότερο.

 

Η δασκάλα

Παπασυμεών Ελισάβετ και

 

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Ε3