Συμμετοχή στο 3ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής


Screenshot_2016-12-05-01-55-22Ομάδα μαθητών της Ε τάξης του Δημοτικού Σχολείου Λαγυνών με προπονητή τον εκπαιδευτικό πληροφορικής Μαυροδόντη Χαράλαμπο σχεδίασε, κατασκεύασε και προγραμμάτισε τον “στοιβάκτη ντόμινο“. Η εν’ λόγω κατασκευή θα συμμετέχει στο 3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ρομποτικής που θα διεξαχθεί στην Αίθουσα τέχνης Νεάπολης την Κυριακή 11/12/2016.

Το ρομποτάκι αυτό λαμβάνει τα ντόμινο σε ειδική υποδοχή που βρίσκεται στο μπροστινό μέρος και τα τοποθετεί σε στoίβα σε σωστή απόσταση ώστε να είναι έτοιμα να ριχτούν. Η τοποθέτηση σταματά αυτόματα όταν δεν υπάρχουν άλλα ντόμινο στην υποδοχή.

Μπορεί να τοποθετήσει ντόμινο σε ευθεία γραμμή ή σε κυκλική τροχιά.

Χρησιμοποιεί τρεις κινητήρες. Δύο για την κίνηση (ώστε να μπορεί να στρίψει) και έναν για την κίνηση ενός μηχανισμού εμβόλου ώστε να επιτευχθεί η εξώθηση των jenga και η τοποθέτηση. Επίσης χρησιμοποιείται ένας αισθητήρας χρώματος ώστε να αντιληφθεί το τέλος των ντόμινο.

Η προώθηση των ντόμινο στον εξολκέα γίνεται με φυσικό τρόπο λόγω της επαφής τους με το πάτωμα και της κίνησης προς τα εμπρός της κατασκευής.

Σαν ντόμινο επιλέχθηκαν λόγω μεγέθους ξύλινα τουβλάκια Jenga.

Καταστάσεις λειτουργίας:

  • Ευθεία,
  • κυκλικά αριστερόστροφα,
  • Ευθεία με όπισθεν για ρίξιμο