Λέσχη Ανάγνωσης _Ντέιβιντ Λότζ_Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024


  Η ομάδα μας σε αυτήν τη συνάντηση συζήτησε και προβληματίστηκε γύρω από τον Λόρενς Πάσμορ , για τους φίλους Τάμπι( βαρελάκι) τον ήρωα του βιβλίου “η Θεραπεία” του Ντέιβιντ Λοτζ. Ένας ήρωας που φαίνεται να είναι πετυχημένος, σύμφωνα με τα κοινωνικά – οικονομικά πρότυπα της εποχής μας, ωστόσο παραμένει ανικανοποίητος, ταλαιπωρείται και ταλαιπωρεί με τα  διάφορα ψυχοσωματικά του θέματα, που πηγάζουν από τη βαθιά κατάθλιψη στην οποία έχει βυθιστεί και εξαιτίας της οποίας ασφυκτιά. Έχει τον τρόπο και τα χρήματα ν αναζητήσει διαφορετικών ειδών θεραπείες για να βελτιώσει την καθημερινότητά του, ημίμετρα που τον παρηγορούν για λίγο ίσως αλλά δεν τον οδηγούν στην ευτυχία, που τόσο πολύ αναζητά.
      Η εικόνα που σχηματίσαμε γι αυτόν είναι η εικόνα ενός αυτοδημιούργητου, τελειομανή ανθρώπου που με την πάροδο των χρόνων κουράστηκε να προσπαθεί για να διατηρήσει όσα είχε αποκτήσει με κόπο στην προσωπική και επαγγελματική ζωή. Αποζητά την αναγνώριση των άλλων παρόλη τη δική του χαμηλή αυτοεκτίμηση.Ψάχνει να θεραπευτεί από τις νευρώσεις του αλλά αυτός ο πόνος στο πόδι επιμένει……και είναι άραγε μόνο αυτός;Ένας σύγχρονος άνθρωπος που αγωνιά για την εικόνα του και σέρνεται σε δραστηριότητες που δεν τον γεμίζουν και βυθίζεται ολοένα και πιο πολύ στην κατάθλιψη.
     Μια ιστορία δοσμένη με λεπτομερείς περιγραφές που όμως δεν κουράζουν γιατί φιλτράρονται  μέσα από ένα διαρκές φλεγματικό χιούμορ, μια συνθήκη ζωής, στην οποία σίγουρα ο αναγνώστης διακρίνει κομμάτια της ζωής , της σκέψης, της δράσης της δικής του αλλά και των γύρω του. Ένας ήρωας που θα ήταν κουραστικός να τον είχες σύντροφο, φίλο, γείτονα αλλά σίγουρα τον κατανοείς γιατί σου θυμίζει καταστάσεις και σου προκαλεί συναισθήματα που σίγουρα κάποια στιγμή της ζωής σου τα συνάντησες ή τ αντιμετώπισες κι εσύ. Πόσοι από μας άραγε βρέθηκαν ή βρίσκονται στην ίδια κατάσταση;Τολμούν να το παραδεχτούν; Αναζητούν λύσεις; Πόσο ευτυχισμένοι ή δυστυχισμένοι είμαστε τελικά; Χαμήλωσε από ψηλά δε ζωγραφίζονται τα όνειρα, δε διακρίνεται η αλήθεια!
Αφεθείτε στους στίχους του παρακάτω τραγουδιού, που συνόδευσε τις συζητήσεις μας γύρω από το βιβλίο αυτό:

Η επόμενη συνάντησή μας ορίστηκε για την
Παρασκευή 29 Νοεμβρίου στις 18:00 στο χώρο του Δ.Σ. Λαγυνών 
και το βιβλίο που θα διαβάσουμε θα είναι :
Η χορτοφάγος , συγγραφέας: Χαν Γκανγκ, εκδόσεις: Καστανιώτη
 
Καλή μας αντάμωση!
Μπορείτε να ενημερωθείτε για την δραστηριότητα της Λέσχης μέχρι σήμερα ,στην ιστοσελίδα   :
και ειδικά για το βιβλίο :Η θεραπεία