Τελευταία συνάντηση με την Πυξίδα_Δευτέρα 27 Μαΐου 2024


Δευτέρα 27 του Μάη 2024 έγινε η τελευταία συνάντηση με την ομάδα της Πυξίδας.Το θέμα της συνάντησης μας ήταν τα συναισθήματα. Και η αρχή έγινε με μουσική.

Οι ομάδες γονέων αποτελούν έναν χώρο ενημέρωσης, ψυχοεκπαίδευσης και επικοινωνίας για τους γονείς. Μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον αποδοχής, ενθαρρύνεται η έκφραση των συναισθημάτων και δίνεται τροφή για προβληματισμό και σκέψη. Οι ομάδες γονέων απευθύνονται σε όλους τους γονείς, ανεξάρτητα από το αν αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα παιδιά τους ή όχι. Ο κύριος σκοπός τους είναι η πρόληψη της ψυχικής υγείας των παιδιών, δηλαδή δεν εστιάζουν μόνο στην αντιμετώπιση της προβληματικής συμπεριφοράς, αλλά και στην πρόληψή της. Στόχος της ομάδας γονέων είναι να δώσει στους συμμετέχοντες εφόδια για:

  1. Γνώση των παιδιών: Οι γονείς μπορούν να γνωρίσουν όσο το δυνατόν καλύτερα τα παιδιά τους σε όλες τις ηλικιακές φάσεις και να ενισχύσουν τον γονεϊκό τους ρόλο.
  2. Ευαισθητοποίηση: Η ομάδα γονέων ευαισθητοποιεί τους γονείς ώστε να αναγνωρίζουν έγκαιρα τα “ανησυχητικά” σημάδια στη συμπεριφορά των παιδιών τους.
  3. Ανταλλαγή εμπειριών: Οι γονείς μπορούν να ανταλλάξουν με άλλους γονείς τις εμπειρίες και τους προβληματισμούς τους.
  4. Ενημέρωση: Οι συμμετέχοντες ενημερώνονται για τα νεώτερα επιτεύγματα της παιδαγωγικής και της ψυχολογίας.

Ακούσαμε,στο τέλος  το τραγούδι  :https://youtu.be/cWmag1kxQfo

Δώσαμε  ραντεβού για  τον Σεπτέμβριο αν έχουμε .. περισσότερα άτομα.