Δωρεά βιβλίων από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χαλανδρίου Αττικής


 

Όπως κάθε χρόνο ,ζητήσαμε βιβλία από το Δίκτυο Βιβλιοθηκών .Θεωρούμε ότι οι δωρεές βιβλίων σε σχολικές βιβλιοθήκες έχουν σημαντικό ρόλο και πολλά οφέλη:

  1. Εμπλουτισμός της Συλλογής: Οι δωρεές βιβλίων συμβάλλουν στη διατήρηση και επέκταση της συλλογής. Με περισσότερους τίτλους, οι μαθητές έχουν πρόσβαση σε ποικιλία θεμάτων, ειδών λογοτεχνίας και σκεπτικών προσεγγίσεων.
  2. Αναγνωστικό Ενδιαφέρον: Η σχολική βιβλιοθήκη καλλιεργεί τη φιλαναγνωσία. Οι μαθητές έρχονται σε επαφή με τη λογοτεχνία και τους συγγραφείς, εμβαθύνοντας τη διαδικασία της μάθησης.
  3. Χώρος Επικοινωνίας και Συνεργασίας: Η βιβλιοθήκη μπορεί να αποτελέσει χώρο επικοινωνίας και συνεργασίας για όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Επιπλέον, η δωρεά βιβλίων πρέπει να συμμορφώνεται με ορισμένες κατευθυντήριες γραμμές. Το υλικό πρέπει να σχετίζεται με τους στόχους και τους γενικούς τομείς ενδιαφερόντων του σχολείου. Επίσης, εξειδικευμένοι επιστημονικοί τίτλοι πρέπει να υποστηρίζουν τους γνωστικούς τομείς του προγράμματος σπουδών.

Παραλάβαμε βιβλία από την Δημοτική Βιβλιοθήκη Χαλανδρίου Αττικής.

Νωρίτερα ,στην σχολική χρονιά ,παραλάβαμε  βιβλία από την Κοβεντάρειο  Βιβλιοθήκη Κοζάνης,την Βιβλιοθήκη Καλαμαριάς και  από  τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού και Νηπιαγωγείων Λαγυνών.

Όλη αυτή η προσπάθεια ,πλαισιώνεται και από την λίστα βιβλίων που ετοίμασε η υπεύθυνη  κ.Χατσίκου Ιωάννα και στόχο έχει τον εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης.

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΠΙΘΥΜΗΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ 3

Ευχαριστούμε πολύ

23/5/2024