Σύνδεση σχολείων-Επίσκεψη στο Δημοτικό Σχολείο Καβαλλαρίου


Την προηγούμενη εβδομάδα η Α’ ταξη και το Β3 τμήμα του σχολείου μας επισκέφτηκε το Δημοτικό Σχολείο Καβαλλαρίου στα πλαίσια των δράσεων σύνδεσης των δύο σχολείων που δουλεύουν τα τμήματα του σχολείου μας με τα αντίστοιχα του Σχολείου Καβαλλαρίου.
Ξεκινήσαμε λίγο πριν τα Χριστούγεννα με την αποστολή καρτών με ευχές για καλές γιορτές και ακολούθησαν απαντητικές κάρτες γνωριμίας και ανταλλαγή παραδοσιακής αλληλογραφίας. Γνωριστήκαμε λοιπόν μέσα από την αλληλογραφία , είχε φτάσει όμως η ώρα να γνωριστούμε και από κοντά. 


Η θερμή υποδοχή από τον διευθυντή του σχολείου , ο οποίος είναι κάτοικος Λαγυνών , και τις/τους εκπαιδευτικούς των τμημάτων της Α΄ και Β΄ τάξης  , κυρία Εύη, Λίτσα και Κώστα μας ενθάρρυναν αρκετά. Ωστόσο ήταν τα πιο ζεστά χαμόγελα όλων των παιδιών που προμήνυαν μια πολύ πετυχημένη συνάντηση.


Φιλοξενηθήκαμε στην ωραιότερη αυλή. Μια αυλή μεγάλη , γεμάτη δέντρα , χορτάρι, γήπεδα μπάσκετ, βόλεϋ και ποδοσφαίρου που κυριολεκτικά μάγεψαν τα παιδιά. Αφού φάγαμε κάνοντας πικ νικ κάτω από τα μεγάλα δέντρα, παίξαμε στα γήπεδα ποδόσφαιρο, κυνηγητό ,αγώνες δρόμου.

Μέσα στην τάξη συνδεθήκαμε με δραστηριότητες που ένωσαν τα δυο σχολεία. 

Τέλος, μιας και ερχόμαστε από ένα σχολείο με σπουδαίο λαχανόκηπο , συνδεθήκαμε με τους νέους φίλους/φίλες μας φυτεύοντας τον ήλιο της φιλίας , δίνοντας συμβουλές για τη φροντίδα του φυτού και την υπόσχεση να το προσέξουμε , όπως και τη σχέση μας. 

 

Ευχαριστούμε όλες και όλους για την τόσο όμορφη και συγκινητική εμπειρία και δίνουμε υπόσχεση για συνέχεια…

Με το καλό να τους υποδεχτούμε και στο δικό μας σχολείο.