Επίσκεψη στο Δημοτικό Σχολείο Καβαλλαρίου_16/4/2024


Ηλίανθος ή ηλιοτρόπιο

Η ιδέα της κ.Ιωάννας να καλλιεργήσουμε τον ήλιο της φιλίας .Στο μικρό γλαστράκι βάλατε χώμα και δυο σπόρους έναν άσπρο και ένα καφέ. Ποτίστε στο σπίτι και φροντίστε το φυτό που θα βγει. Ο ηλίανθος θα δώσει ένα μεγάλο κεφάλι και έναν βλαστό που θα σκληραίνει. Αυτό θα το κάνετε στήριγμα για τις ντοματιές του κήπου.

Επίσκεψη στο Δημοτικό του Καβαλλαρίου

Μας υποδέχτηκε ο Δ/ντης και μετά από τον λόγο του μας υποδέχτηκαν τα παιδιά της Α΄και της Β΄ τάξης του σχολείου με τις δασκάλες του κκ Εύη και Λίτσα.Μας είπαν τραγούδι που ήταν γραμμένο και στις καρδιές που μας έδωσαν.

Τα παιδιά της Α΄τάξης, από το Δημοτικό Λαγυνών κάναμε χειροτεχνία . Ζωγραφίσαμε σε χαρτί ,τα χέρια μας μαζί με τα δικά τους.

Παίξαμε θεατρικά σκετσάκια :Η Βαλίτσα και Το κουτί του Σιλάν από το πρόγραμμα “Όλοι μαζί μια αγκαλιά”.

Το πρόγραμμα “Όλοι Μαζί Μια Αγκαλιά” αποτελεί μια όμορφη πρωτοβουλία που στοχεύει στην ενότητα, αλληλεγγύη και συνεργασία. Ο σκοπός του προγράμματος είναι να δημιουργήσει ένα περιβάλλον όπου όλοι μπορούν να αισθανθούν αγκαλιά και να συμβάλουν στην ευημερία της κοινότητας.

Οι βασικοί στόχοι του προγράμματος περιλαμβάνουν:

  1. Συνεργασία: Να ενώσει ανθρώπους από διάφορες κοινωνικές ομάδες και πολιτισμικά υπόβαθρα, προάγοντας την αλληλεγγύη και την κοινωνική συνοχή.
  2. Εκπαίδευση και Ευαισθητοποίηση: Να ενημερώσει τους συμμετέχοντες για θέματα πολυπολιτισμικότητας, ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κοινωνικής δικαιοσύνης.
  3. Εθελοντισμός: Να ενθαρρύνει την εθελοντική συμμετοχή σε δράσεις που στοχεύουν στη βελτίωση της κοινότητας.
  4. Πολιτιστική Ανταλλαγή: Να προωθήσει την ανταλλαγή ιδεών, παραδόσεων και πολιτιστικών εκφράσεων μεταξύ των συμμετεχόντων.

Μια αγκαλιά συμβολίζει την αγάπη, την αλληλεγγύη και την ανθρώπινη σύνδεση. Με αγκαλιές, μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν κόσμο που είναι πιο θερμός και φιλόξενος για όλους.

Παίξαμε παιχνίδια με την γυμνάστριά του Καβαλλαρίου κ.Μαρία . Στο τέλος μας έδωσαν δώρα : χυμό ,καραμέλες και μια σφυρίχτρα που κάνει  και …φούσκες.Μας άρεσε πολύ η επίσκεψη αυτή και σε παιδιά και σε δασκάλες.