Παγκόσμια ημέρα ποίησης


Στις 21 Απριλίου η εαρινή ισημερία σηματοδοτεί τον ερχομό της Άνοιξης. Απόλυτα ταιριαστά η μέρα είναι αφιερωμένη και στην ποίηση μιας και από το 1999 ανακηρύχθηκε η 21η Μαρτίου ως παγκόσμια ημερά ποίησης (πηγή:Wikipedia). Αυτό έδωσε την έμπνευση να συνδυαστούν τα δυο και να μυηθούμε στην ποίηση μέσα από ανοιξιάτικες -και όχι μόνο- εικόνες.

Το καλύτερο μέσο γι΄ αυτό αποτέλεσε η συλλογή με χαϊκού για παιδιά της Στέλλας Τσίγγου, Τέσσερις εποχές κι ένα όνειρο.

Με τα  παιδιά γνωρίσαμε το ποιητικό είδος της ιαπωνικής ποίησης χαϊκού, ζωγραφίσαμε στο μυαλό μας εικόνες με χαϊκου που διαβάσαμε , εντοπίσαμε τεχνικές λεπτομέρειες και κάναμε προσπάθειες να δημιουργήσουμε τα δικά μας με πολυ επιτυχημένα αποτελέσματα. Επιδοθήκαμε και στην εικονογράφηση των χαϊκού μας και στολίσαμε την τάξη μας με όμορφες λέξεις, εικόνες και νοήματα…

 

 

Κλικ στην εικόνα για να τα απολαύσετε!

 

Την ημέρα της ποίησης είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στην τάξη μας τη θεατροπαιδαγωγό, συγγραφέα και ποιήτρια Στέλλα Τσίγγου , να τη γνωρίσουμε και να παίξουμε μαζί της με τα χαϊκού. Αφού της κάναμε κάποιες ερωτήσεις σχετικά με το έργο της και την έκδοση του βιβλίου της,  “ζωγραφίσαμε” με τα σώματά μας όλοι μαζί ένα δικό της χαϊκου αφιερωμένο στην Άνοιξη που μόλις είχε μπει.

“Πράσινο και μοβ

κέντησε η Άνοιξη

το φόρεμά της”

 

 

Χαρούμενη Άνοιξη!