Δράση βιβλιοθήκης_Η συγγραφέας κ.Μητσιάλη διαβάζει..


 

Δράσεις βιβλιοθήκης :Οκτώβριος 2023-Ιανουάριος 2024
1.Μητσιάλη Αλεξάνδρα:”Υπόσχομαι-
Θέλω να σας πω”-Η κούκλα που ταξίδευε στον κόσμο”
2.Παπαϊωάννου Θοδωρής :”Αντάμα”-“Απέναντι”-“Ανάποδα”-“Σιλουανή”-“Μια στάλα μέλι”-“Ούτε νότα”
Στόχοι του προγράμματος:
Με τις δράσεις στοχεύουμε οι μαθητές /τριες μας να απολαύσουν το ταξίδι με ένα βιβλίο παρέα τους συμμαθητές/τριες τους. Επίσης, να προβληματιστούν σχετικά με τα μικρά και μεγάλα θέματα που θίγονται και να τα διακρίνουν. Να γνωρίσουν τι γίνεται στον κόσμο και να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με την παιδική εργασία και την ψυχολογική βία που ασκεί κάποιες φορές η συμπεριφορά μας στους άλλους(βιβλία Μητσιάλη). Να εδραιωθεί η οικολογική συνείδηση, να επανεκτιμήσουν τις αξίες της ζωής, τη φιλία, την αλληλεγγύη και την προσφορά(βιβλία Παπαϊωάννου).Τέλος, ευελπιστούμε με τη συμμετοχή των μαθητών σε αυτή τη μαθησιακή πορεία να αναπτύξουν συνεργατικές και επικοινωνιακές δεξιότητες, να εξασκήσουν τη δημιουργική τους σκέψη, να σκεφτούν κριτικά και να αξιοποιήσουν ψηφιακά εργαλεία.

Η επίσκεψη της κ.Μητσιάλη στο σχολείο μας ,την Δευτέρα 23 του Οκτώβρη 2023 έγινε στα πλαίσια των δράσεων της σχολικής μας βιβλιοθήκης.Έγινε η παρουσίαση των βιβλίων: «Θέλω να σας πω» και «Υπόσχομαι» στην Β1 ,Α και Δ2 .

Στο ένα βιβλίο ο ήρωας είναι ο Εμικγλέ ,μετανάστης στην Ελλάδα και στο άλλο ο ήρωας είναι ο Νικόλας που είναι μετανάστης από την Ελλάδα στον Καναδά.

Η συγγραφέας τόνισε:

«Ως καθηγήτρια είχα πολλά παιδιά από άλλες χώρες. Οι κόρες μου ήταν σε τάξεις που υπήρχαν παιδιά από άλλες χώρες. Ένα θέμα είναι ο τρόπος επικοινωνίας μεταξύ μας .Ξεχνάμε ότι πολλοί Έλληνες βρίσκονται στο εξωτερικό, νομίζουμε ότι μόνο έρχονται και ότι δεν φεύγουν πολλοί Έλληνες στο εξωτερικό. Είναι δυο βιβλία που δείχνουν τις όψεις του ίδιου θέματος».

Προσπαθήσαμε να πούμε ένα γράμμα για τον Νικόλα  και την φίλη του Άννυ και σκεφτήκαμε  πόσο άγχος θα είχε όταν βρέθηκε ο Νικόλας στην τάξη του στον Καναδά.

Δεν ήξερε την γλώσσα και αυτό ήταν αρκετό για να νιώσει άσχημα.Άραγε αυτό δεν συμβαίνει κάθε φορά όταν βρισκόμαστε σε ένα περιβάλλον καινούργιο;

Οι υπεύθυνες της βιβλιοθήκης:Χατσίκου Ιωάννα-Ιορδανίδου Μαρία-Παπασυμεών Ελισσάβετ