ΔΡΑΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ- ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ


Με χαρά υποδεχτήκαμε τη Δευτέρα 19.12.22 στο σχολείο μας συναδέλφους εκπαιδευτικούς-εμψυχωτές με στόχο την παρουσίαση και δραστηριοποίηση των μαθητών με αφορμή ένα χριστουγεννιατικο βιβλίο. Οι μαθητές του σχολείου μας χωρίστηκαν σε 2 ομάδες: Α,Β,Γ και Δ,Ε,ΣΤ. Κάθε ομάδα συγκεντρώθηκε στο γυμναστήριο την προκαθορισμένη ώρα και το…ταξίδι ξεκίνησε!

ΕΝΑ ΔΩΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ

Το συγκεκριμένο βιβλίο επιλέχθηκε από την ομάδα της βιβλιοθήκης για την ομάδα των μικρών τάξεων.  Ένα βιβλίο που αφιερώνεται στην αξία της προσφοράς , στη χαρά που έχει κάποιος όταν δίνει.

Και η αφήγηση ξεκίνησε…

Καθ ‘όλη τη διάρκεια τα παιδιά συμμετείχαν ενεργά και με ζωντάνια!

 

Αφού έγινε η παραστατική αφήγηση από τους υπέροχους εμψυχωτές μας σειρά είχαν τα παιχνίδια που κατενθουσίασαν τα παιδιά!

Παίζουμε όλοι μαζί! Ένα γεμάτο γυμναστήριο στο πόδι!

 

 

Παίζουμε!

Παιχνίδια με την Α΄!

 

 

Παιχνίδι με τη Γ’

Παιχνίδι με τη Γ΄

Στο τέλος της ημέρας αποχαιρετιστήκαμε με ένα ομαδικό χορό σε χριστουγεννιάτικο ρυθμό φυσικά!

Ο Άι Βασίλης πάλι θα ‘ρθει

Η συμπεριφορά των παιδιών σε όλη τη διάρκεια ήταν υποδειγματική κάτι που κάνει όλους μας περήφανους!

Το πρώτο γκρουπάκι με Δ΄Ε΄και Στ τάξεις άκουσε το βιβλίο του  Β.Ηλιόπουλου:”Πού πήγαν τα Χριστούγεννα”;

Ακούσαμε το βιβλίο από τους τρεις εμψυχωτές  και ακολούθησε  θεατρικό παιχνίδι.Έδωσαν τη δυνατότητα στα παιδιά να μιλήσουν, να φωνάξουν, να παίξουν, να τραγουδήσουν, να χορέψουν. Παίξανε χιονοπόλεμο με χάρτινες μπάλες, τύλιξαν τους συμμαθητές τους με χαρτί ,προσέχοντας να μην κοπεί . “Έγραψαν” σε τεράστια γραφομηχανή και τύλιξαν το μήνυμα προσεκτικά. Ξαφνικά άρχισε να χιονίζει και ..το θεατρικό παιχνίδι συνεχίστηκε.

Κλείνοντας σε έναν απολογισμό της πρώτης δράσης μας παραθέτουμε ένα σχόλιο από καθεμιά από τις δυο υπεύθυνες της βιβλιοθήκης που συνόδευσαν κάθε ομάδα.

ΚΥΡΙΑ ΙΩΑΝΝΑ (ΟΜΑΔΑ Α,Β & Γ): Πιστεύουμε στο βιβλίο και στη δύναμή του.Η πρώτη αφηγηματική δράση μας άφησε πολύ γλυκιά γεύση με την ένθερμη αποδοχή των παιδιών και μας δίνει ώθηση και όρεξη να συνεχίσουμε με επόμενες. “

ΚΥΡΙΑ ΒΕΤΑ(ΟΜΑΔΑ Δ,Ε ΚΑΙ ΣΤ):”Η δράση ενθουσίασε τα παιδιά ,γιατί συνδύασε και την ανάγνωση του βιβλίου και το παιχνίδι.Χαρήκαμε , παιδιά και εκπαιδευτικοί, αφού συμμετείχαμε  σε όλα όσα ετοίμασαν, άνθρωποι που ξέρουν τι είναι το θεατρικό παιχνίδι και πόσο ανάγκη το έχουν τα παιδιά.Σας ευχαριστούμε πολύ για όσα επικοινωνήσατε σε όλους “.