82η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940


Στις 27 Οκτωβρίου γιορτάζουμε και τιμούμε την ελληνική σημαία. Η εορταστική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τη μέρα αυτή στο Δημοτικό Σχολείο Λαγυνών, τόσο για την γιορτή της σημαίας, όσο και για την επέτειο του ΟΧΙ, οργανώθηκε φέτος από τα παιδιά της Γ΄ τάξης με την καθοδήγηση των δασκάλων τους κ. Αναστασίας Σαρρή και κ. Ιωάννας Χατσίκου.

Αρχικά παραδόθηκε η σημαία στον σημαιοφόρο και εν συνεχεία τα παιδιά του Γ1 μέσα από ένα έμμετρο θεατρικό κείμενο με τίτλο: “Το λεύκωμα της γιαγιάς” μας μετέφεραν τα κύρια γεγονότα που προηγήθηκαν και ακολούθησαν την άρνηση των Ελλήνων στο τελεσίγραφο του Ιταλού πρέσβη στην Αθήνα, Γκράτσι.

Παράλληλα, προβάλλονταν οπτικοακουστικό υλικό για το Έπος του ΄40, ενώ την εκδήλωση συνόδευαν τα τραγούδια της χορωδίας της Γ΄τάξης. Η γιορτή έκλεισε με την απαγγελία του αντιπολεμικού ποιήματος του Τάσου Λειβαδίτη “Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος” από τους μαθητές και τις μαθήτριες του Γ2.

Τραγούδια, στίχοι, ρόλοι, εικόνες και ήχοι μπλέχτηκαν και ύφαναν μία συγκινητική εκδήλωση μνήμης από τους μικρούς μαθητές και τις μικρές μαθήτριες προς τους γονείς, τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς που αποτελούσαν το κοινό της εκδήλωσης!