Λέσχη Ανάγνωσης 4 Ιουνίου 2022


 

(Γράφει η υπεύθυνη της Λέσχης :Μαυρίδου Χρύσα ΠΕ70)
     Στη σημερινή μας συνάντηση 4 Ιουνίου 2022, οι προβληματισμοί της παρέας μας είχαν να κάνουν με τη φύση και την αρμονική σχέση του ανθρώπου με αυτή! Ουτοπία, άπιαστο όνειρο ή στόχος ζωής; Τι θα πει αγαπώ τη φύση; Πώς επιτυγχάνεται η ισορροπία της αρμονικής συνύπαρξης ανθρώπου και λοιπών έμβιων όντων; Γνωρίζουμε το μεγαλείο της φύσης, μπορούμε να το σεβαστούμε ή

 υπερνικά τελικά η επιθυμία μας, για εκμετάλλευση της; Αυτό που είναι δεδομένο για μας, ως πολιτισμική εικόνα, για μια άλλη μερίδα ανθρώπων αυτό το ίδιο πράγμα είναι εντελώς ξένο. Είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε τη διαφορετικότητα τους ή και πάλι υπερισχύει η τάση μας για υπεροχή; Η δική μας κανονικότητα αφορά και άλλους; Και όταν δε συμβαίνει αυτό πώς επιτυγχάνεται η αρμονική συνύπαρξη; Ποιος είναι ο ρόλος της εξουσίας; Μπορούμε να γίνουμε ένα με τη φύση ή μήπως τελικά φερόμαστε σαν να είμαστε δικοί της αλλά όχι δικοί της.

Η επόμενη συνάντηση μας ορίστηκε για τις 22.6.2022 στις 19:00 στο γνωστό μας στέκι(λέσχη τέχνης Λαγυνών). Το βιβλίο που θα διαβάσουμε είναι το “Δούρειος Άνεμος” συγγραφέας:Αλεξάνδρα Μητσιάλη εκδόσεις:Νεφέλη. 
Προτάσεις για το καλοκαίρι:
“Εκεί που τραγουδούν οι καραβίδες”  συγγραφέας: Ντέλια Όουενς
“Κάτι αστραφτερό”
συγγραφέας:Τζάκλιν Γούντσον
“Ο άνθρωπος που τα είδε όλα”
συγγραφεας:Λεβί Ντέμπορα

Ανυπομονώ να  ανταμώσουμε όλοι και όλες στην επόμενη τελευταία συνάντηση μας.

Η αφίσα μας για την επόμενη συνάντηση: