Εκπαιδευτική εκδήλωση στο Δ.Σ.Λαγυνών


Το δημοτικό σχολείο Λαγυνών διοργανώνει ομιλία από τη συγγραφέα Μητσιάλη Αλεξάνδρα,που θα παρουσιάσει το θέμα: “Η συμβολή της λογοτεχνίας στη διεύρυνση των οριζόντων, στη βελτίωση των σχολικών επιδόσεων αλλά και στη σχέση των παιδιών με τους γονείς. Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να διαβάζουν βιβλία;”την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου στις 4:30 το απόγευμα στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου.

Η συγγραφέας έχει αποσπάσει το Βραβείο Εφηβικού-Νεανικού Λογοτεχνικού Βιβλίου για το βιβλίο της «Θα σε σώσω ότι κι αν γίνει» (εκδόσεις Παπαδόπουλος).

Η Αλεξάνδρα Μητσιάλη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κέρκυρα. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και εργάζεται ως φιλόλογος στη δημόσια εκπαίδευση. Ταυτόχρονα γράφει λογοτεχνία για μικρούς και μεγάλους. Βιβλία της ήταν υποψήφια για το Κρατικό Βραβείο Παιδικής Λογοτεχνίας (“Το Αστερόσπιτο” 2009, “Με λένε Νιλουφέρ” 2012, “Η κούκλα που ταξίδευε στον κόσμο” 2013, “Το υπόσχομαι” 2013) καθώς και για άλλα βραβεία (“Το Αστερόσπιτο” και “Η Νύχτα των Πυγολαμπίδων” λογοτεχνικό περιοδικό Διαβάζω 2008 και 2009 αντίστοιχα, Θα σε σώσω ό,τι κι αν γίνει Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και Αναγνώστης 2014, “Κύριε Χρόνε, σου έχω πολλά παράπονα”, Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου 2015).
Στο μυθιστόρημά της “Θα σε σώσω ό,τι κι αν γίνει” απονεμήθηκε το  Βραβείο Λογοτεχνίας για Νέους το 2014.

Σας περιμένουμε όλους και όλες.
Ο Δ/ντης και ο σύλλογος διδασκόντων του δημοτικού σχολείου Λαγυνών