1ο βραβείο Κεντρικής Μακεδονίας στη ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ για το σχολείο μας


_teleferic1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπaιδευτικής Ρομποτικής για παιδιά Δημοτικού με θέμα «η δική μου πόλη» της WROHellas

1ο βραβείο για το Δημοτικό Λαγυνών στη περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Το Σάββατο 7/3/2015 διεξήχθη ο περιφερειακός διαγωνισμός Κεντρικής Μακεδονίας στα πλαίσια του 1ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για παιδιά Δημοτικού. Ο τόπος διεξαγωγής ήταν το 1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημ. Σχ. ΠΤΔΕ-ΑΠΘ (Αρχ. Μουσείου 29).
Oι συμμετοχές ήταν δεκάδες και ο ανταγωνισμός σκληρός.
Το Δημοτικό Σχολείο Λαγυνών απέσπασε το 1ο Βραβείο για τη περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας με την κατασκευή «Ρομποτικό Τελεφερίκ» που δημιούργησαν μαθητές της ΣΤ τάξης και προπονητή τον εκπαιδευτικό Πληροφορικής Μαυροδόντη Χαράλαμπο.
Έτσι η ομάδα ρομποτικής του Δημοτικού Σχολείου Λαγυνών με την εν? λόγω κατασκευή, θα εκπροσωπήσει την Κεντρική Μακεδονία στον τελικό της Αθήνας στις 28 Μαρτίου ελπίζοντας στα καλύτερα. Είναι η δεύτερη διάκριση μέσα σε διάστημα λίγων μηνών που λαμβάνει το σχολείο, αφού στις 14/12/2014 ομάδα διαφορετικών παιδιών και πάλι με προπονητή τον κ. Μαυροδόντη Χαράλαμπο, απέσπασαν το 1ο βραβείο στην κατηγορία Δημοτικών με την κατασκευή Ρομποτικό Φλιπεράκι στο εκθεσιακό μέρος του Μαθητικού Φεστιβάλ Ρομποτικής.

—– Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά —–

Οι μαθητές, υπό τη καθοδήγηση του προπονητή, εργάστηκαν με ζήλο και φαντασία για την υλοποίηση της κατασκευής και τον προγραμματισμό των αυτοματισμών, ενώ με επιμονή, ομαδικότητα και συνεργασία κατόρθωσαν να υπερνικήσουν τις διάφορες κατασκευαστικές δυσκολίες που συχνά προέκυπταν.
Τα τελεφερίκ είχε ενδιαφέροντα τεχνικά χαρακτηριστικά όπως δύο βαγόνια τα οποία κινούνταν συγχρονισμένα σε αντίθετες κατευθύνσεις, αυτόματο σταμάτημα όταν ο αισθητήρας απόστασης αντιληφθεί την άφιξη βαγονιού στο σταθμό, ξεχωριστό νήμα στήριξης και κίνησης, φωνητικό έλεγχο και πολλά άλλα.

Τι είναι ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για παιδιά Δημοτικού: διοργανώνεται από το φορέα WROHellas υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων με την υποστήρ
ιξη του ΟΤΕ και της COSMOTE. Έχει στόχο να δώσει την ευκαιρία σε παιδιά και δασκάλους και από τις 13 Περιφέρειες της χώρας, να αναπτύξουν το ταλέντο τους, τη φαντασία τους και τις επιστημονικές τους δεξιότητες για να σχεδιάσουν και να δημιουργήσουν μια ολοκληρωμένη ρομποτική κατασκευή-μοντέλο, η οποία θα προσομοιώνει το θέμα του διαγωνισμού «H δική μου πόλη».Η αξιολόγηση του έργου κάθε ομάδας πραγματοποιείται από επιτροπή έγκριτων επιστημόνων με κριτήρια τη σύλληψη της ιδέας, τον προγραμματισμό, την κατασκευή, την παρουσίαση και τη λειτουργία της Ομάδας. Site: www.wrohellas.gr /Η δική μου πόλη