Κάλαντα του Λαζάρου από την Α τάξη του Δημοτικού σχολείου Λαγυνών


 

    Σήμερα Σάββατο 8 Απριλίου, ημέρα του Λαζάρου, στα Λαγυνά, οι μαθητές της πρώτης τάξης του δημοτικού σχολείου , τηρώντας την παράδοση της ημέρας, συνοδεία των γονέων τους αλλά και των εκπαιδευτικών του σχολείου κας, Βαμβακίδου Ελένης και Μαυρίδου Χρυσούλας, αναβίωσαν το έθιμο του Λαζάρου και ξεχύθηκαν στους δρόμους του χωριού, ενθουσιάζοντας περαστικούς και κατοίκους!

Σύμφωνα με την παράδοση τα παιδιά κρατώντας στα χέρια τα Λαζαράκια που είχαν ετοιμάσει τα ίδια τις προηγούμενες ημέρες στο σχολείο, είπαν τα κάλαντα στα σπίτια και στα μαγαζιά της περιοχής συνοδεία τρομπέτας που έπαιζε ο μαθητής της Α Γυμνασίου Λαγυνών, Αναστασιάδης Αιμίλιος και πρώην μαθητής του δημοτικού μας σχολείου. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τη μουσικό του σχολείου μας κ. Σωτηρία Κόλια, που έγραψε τη μουσική που συνόδευε τα κάλαντα των παιδιών.

Οι κάτοικοι του χωριού υποδέχτηκαν με μεγάλη χαρά και συγκίνηση τους μικρούς μαθητές και έσπευσαν να γεμίσουν τα καλαθάκια τους με αβγά και χρήματα.

 

 

Η εμπειρία αυτή έμεινε για πάντα χαραγμένη στις καρδιές και στο μυαλό μας και δεν μπορούσαμε παρά να δώσουμε ραντεβού για του χρόνου…..

Ευχαριστούμε όλους από καρδιάς για την μεγάλη συμμετοχή τους!

 

Καλό Πάσχα σε όλους και σε όλες!