ΔΡΑΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ- ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ


Συνεχίζοντας τις δράσεις της η βιβλιοθήκη του σχολείου μας διοργάνωσε μια ακόμη εκδήλωση αυτη τη φορά προς τιμήν της Παγκόσμιας ημέρας παιδικού βιβλίου (2 Απριλίου). Με αφορμή το παραμύθι λοιπόν και το παιδικό βιβλίο γενικότερα είχαμε την τιμή να υποδεχτούμε στο σχολείο μας όχι μία , αλλά δύο σπουδαίες εκπροσώπους του ελληνικού παιδικού βιβλίου , την κα Αλεξάνδρα Μητσιάλη και την κα Βασιλική Νευροκοπλή.

ΤΟ ΜΑΝΤΗΛΙ ΜΕ ΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΗΤΣΙΑΛΗ(ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ)    

http://dim-lagin.thess.sch.gr/?p=3396

ΚΛΙΚ

 

 

 

 

 

 

 

ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΟΡΔΟΝΙ-ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΝΕΥΡΟΚΟΠΛΗ

Τα τμήματα Α1 και Α2 προετοιμάστηκαν να υποδεχτούν τη συγγραφέα διαβάζοντας την ιστορία “Το κόκκινο κορδόνι“.
Η συνάντηση ήταν πολύ ενδιαφέρουσα και ευχάριστη, ενώ τα παιδιά συνεργάστηκαν άψογα παρακολουθώντας με ενδιαφέρον την κ. Νευροκοπλή να τους αφηγείται το βιβλίο της. Στη συνέχεια της έκαναν ερωτήσεις σε σχέση με τη συγγραφή των βιβλίων και η συγγραφέας τους έδωσε ενδιαφέρουσες πληροφορίες πάνω στο κομμάτι της δημιουργίας ενός βιβλίου.
Επειτα τα παιδιά των 2 τάξεων παρουσίασαν τα ίδια αυτά που είχαν ετοιμάσει. Τα παιδιά του Α1 έφτιαξαν μικρά βιβλιαράκια στα οποία έγραφαν τον τιτλό, τους ήρωες, τα    συναισθηματα των ηρώων, ενώ τα παιδια του Α2 παρουσίασαν τις ζωγραφιές που έκαναν με θέμα ” Αν είχες τη μαγική ικανοτητα του ήρωα του βιβλίου, σε τι θα έδινες 2η ζωή;”. 

 

 

 

 

ΑΧΤΙΔΟΫΦΑΝΤΗΣ-ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΝΕΥΡΟΚΟΠΛΗ

Τα τμήματα Γ1 ,Γ2 και Δ1 αφού προετοιμάστηκαν διαβάζοντας την ιστορία του Αχτιδοϋφαντή και θαυμάζοντας την υπέροχη εικονογράφηση του βιβλίου , απόλαυσαν μια ζωντανή αφήγηση από την ίδια τη συγγραφέα.

Η ιστορία με λίγα λόγια:

Ήρθε η ώρα ο γέρος Αχτιδοϋφαντής να δώσει τη θέση του σε κάποιον νεότερο. Την τελευταία ημέρα θα μοιράσει όπως πάντα τις καινούργιες ηλιαχτίδες στους Ταχυδρόμους του Ήλιου, όμως για πρώτη φορά δε θα τους πει για ποιους προορίζονται καθώς αυτό θα πρέπει να το βρούνε μοναχοί τους. Όποιος στο τέλος της μέρας καταφέρει να φέρει πίσω την ηλιαχτίδα του πολλαπλασιασμένη χίλιες φορές αυτός θα γίνει ο διάδοχός του και νέος Αχτιδοϋφαντης. Ενας μικρός Ταχυδρόμος του Ηλιου κάνει όνειρα και… το παραμύθι αλλάζει εντελώς τροπή…

Στη συνέχεια τα παιδιά έθεσαν ερωτήσεις στη συγγραφέα τόσο πάνω στο βιβλίο της , αλλά και σχετικές με το επάγγελμα της συγγραφέως , τις δυσκολίες και τις εμπνεύσεις της. Με μεγάλη χαρά απάντησε η προσκεκλημένη μας σε όλα τα παιδιά που με συγκίνηση στάθηκαν δίπλα της που τη γνώρισαν από κοντά.

Ενας ήλιος με τις ηλιαχτίδες- δώρα εμπνευσμένος από το βιβλίο που παρακολουθήσαμε

Η συγγραφέας δήλωσε πολύ ευχαριστημένη με την ευγένεια και τους όμορφους τρόπους των παιδιών μας, την αγαπη τους για το βιβλίο και την όρεξη για ενασχόληση με αυτο. Εμείς από τη μεριά μας της ευχόμαστε καλή επιτυχία στα νέα της πονήματα.

Τέλος, να ευχαριστήσουμε πολύ τον Συλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας που ενίσχυσε τη βιβλιοθήκη μας με τα παραπάνω βιβλία της κυρίας Νευροκοπλή.