Απαντήσεις για τα Χριστούγεννα


Οι γονείς του Γ1  έγραψαν για τα Χριστούγεννα,τι είναι και τι νομίζουν ότι πρέπει να κρατάμε από αυτή την γιορτή.Διαβάστε τα και αν θέλετε στείλτε τις εντυπώσεις σας αλλά και τις δικές σας ευχές για τις γιορτές που έρχονται.

 

1.Σαν μητέρα   ,για μένα, τα Χριστούγεννα είναι Χαρά, γιατί μαζί με τα παιδιά σου ,χαίρεσαι και εσύ, επειδή μπορείς να τα κάνεις χαρούμενα, με αυτά που επιθυμούν. Είναι βέβαια και ένα ξόδεμα χρημάτων. Εύχομαι ,όλα τα παιδιά του κόσμου, να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες  στη ζωή, τη χαρά, την ελπίδα και κανείς να μην τους στερεί αυτό το δικαίωμα για μια δημιουργική παιδεία και ένα καλύτερο κόσμο, με αξιοπρέπεια και πολιτισμό.

 

2.Χριστούγεννα είναι μεγάλη χριστιανική γιορτή, σε ανάμνηση της γέννησης του Ιησού Χριστού,  του Σωτήρα της ανθρωπότητας. Γιορτάζεται την 25η Δεκεμβρίου, σε ορισμένες χώρες ,ενώ σε άλλες χώρες τα γιορτάζουν στις 7 Ιανουαρίου .Η μοναδική ,θαυματουργή γέννηση είναι αρχή μιας νέας εποχής στην ιστορία της σχέσης του Θεού ,με τον άνθρωπο και σηματοδότησε  την αρχή μιας νέας εποχής ,στην οποία ο καθένας έχει την ευκαιρία να συμφιλιωθεί με τον Θεό. Είναι γιορτή της αγάπης .Της αγάπης ,που δείχνει ο Θεός στα παιδιά του, δηλαδή σε μας ,τους ανθρώπους, στέλνοντας στη γη, τον μοναδικό του γιο ,τον Χριστό μας. Τα Χριστούγεννα συμπίπτουν με την ημέρα του χειμερινού ηλιοστασίου και είναι πολύ συμβολικό ,ως γιορτή. Η νύχτα αυξομειώνει την ημέρα. Γεγονός ,που είναι μία αναλογία ,με τον Ιησού Χριστό, ο οποίος είναι το φως, που σταδιακά διώχνει τη νύχτα ,το σκοτάδι της αμαρτίας.

 

3.Η πιο όμορφη γιορτή του χρόνου, του Χριστιανισμού, της χαράς ,της αγάπης. Μικροί ,μεγάλοι περιμένουμε κάτι από το πνεύμα των Χριστουγέννων. Στην Βηθλεέμ, πριν από αιώνες γεννήθηκε ο Χριστός ,με πολύ ταλαιπωρία και πολύ αγάπη. Στον ουρανό έλαμπε ,το πιο φωτεινό αστέρι και οι τρεις μάγοι έφεραν τα δώρα σμύρνα-χρυσό-λιβάνι ,στον μικρό Μεσσία. Όλοι μας περιμένουμε από τους δικούς μας μάγους να μας φέρουν κάτι. Μέρες αγάπης για φτωχούς, για πλούσιους .Άλλοι θα γίνουν πλουσιότεροι με την χαρά μας! Οι κουζίνες θα μυρίζουν όμορφα από τις γλυκές μυρωδιές. Τα καράβια θα στολιστούν ,τα δέντρα .Το ίδιο και οι βιτρίνες των μαγαζιών ,οι δρόμοι με τα λαμπιόνια. Ας γεννηθεί μέσα μας ,ένας μικρός Χριστός, γιατί το έχουμε ανάγκη ,να αλλάξουμε το μέλλον μας!!

 

4.Τα Χριστούγεννα γιορτάζουμε την γέννηση του Ιησού Χριστού.Είναι η ομορφότερη εποχή του χρόνου.Αγαπώ αυτή την γιορτή και πάντα θέλω να την περνώ με τα παιδιά μου και τον άντρα μου.

 

  1.  Χριστούγεννα ,σημαίνει αγάπη. Όχι μόνο στον συνάνθρωπό μας αλλά και αγάπη Θεού προς όλους τους ανθρώπους .Σημαίνει βοήθεια σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Είναι μια γιορτή ,που βρισκόμαστε με την οικογένεια και τους φίλους μας, με ανθρώπους ,που μας δίνουν χαρά. Είναι μια γιορτή που ανταλλάσσουμε δώρα, μια γιορτή που μας κρατά ενωμένους. Τα Χριστούγεννα ,είναι μια λέξη ,που όταν την ακούσεις ,σου έρχονται στο μυαλό :μελομακάρονα ,κουραμπιέδες ,στολισμένα χριστουγεννιάτικα δέντρα. Είναι ΧΑΡΑ,ΑΓΑΠΗ,ΠΙΣΤΗ,ΑΔΕΛΦΟΣΥΝΗ

 

6.Τα Χριστούγεννα για μένα είναι η πιο όμορφη γιορτή του χρόνου. Τα δώρα που έπαιρνα από τους δικούς μου ανθρώπους. Τα κάλαντα που έλεγα  ως παιδί. Τα γλυκά που έφτιαχνε η μαμά μου και μοσχομύριζε όλο το σπίτι για μέρες. Το πρωινό ξύπνημα για να πάμε στην εκκλησία. Το οικογενειακό χριστουγεννιάτικο τραπέζι ,είναι μερικά από αυτά που θυμάμαι και με γεμίζουν αυτές τις μέρες. Τα παιδιά μου ,όμως κάνουν όλη αυτή την ατμόσφαιρα ακόμη πιο όμορφη ,γιατί  ζω ξανά μαζί τους όλη αυτή την ζωντάνια τους και τα δικά τους συναισθήματα πολλαπλασιάζουν τη δική μου χαρά. Χριστουγεννιάτικα στολίδια θυμίζουν ότι τα Χριστούγεννα έφτασαν. Ότι πιο όμορφο. Να ακούς και να βλέπεις όλη αυτή τη χαρά ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των ανθρώπων. Γέλια ,χαρές αλλά και όμορφες χειρονομίες για τους ανθρώπους, που υποφέρουν και αναζητούν και αυτοί λίγη χαρά με τη γέννηση του Χριστού. Αυτή η οικογενειακή ζεστασιά ,η αγάπη και οι αναμνήσεις ,από τα δικά  μου παιδικά Χριστούγεννα, έρχονται να δώσουν την ερμηνεία τους στο τι σημαίνουν τα Χριστούγεννα για μένα!

7.Είναι ,για μένα ως μαμά ,χαρά ,ξεκούραση, ζεστασιά ,μυρωδιές, αντάμωση με την οικογένειά μου και όμορφες στιγμές μαζί τους!!!!

8.Είναι η ωραιότερη γιορτή του χρόνου .Με πολλά έθιμα και παραδόσεις. Η Γέννηση του Χριστού ,φέρνει, αγάπη και ελπίδα.

9.Είναι η γιορτή της γέννησης του Χριστού. Τα Χριστούγεννα είναι η περίοδος ,που στολίζουμε το δέντρο, μαγειρεύουμε λαχταριστά φαγητά ,φτιάχνουμε μελομακάρονα και κουραμπιέδες και αγοράζουμε πολλά δώρα. Όμως ,το πραγματικό νόημα ,δεν είναι τα δώρα ,τα φαγητά και ο στολισμός αλλά η ένωση των ανθρώπων με το Θεό .Γι΄ αυτό το Θείο Δώρο που χάρισε στον κόσμο. Αν γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα πνευματικά ,επιτυγχάνουμε το σκοπό της ενανθρώπισης του Θεού. Όμως ,η σημερινή κοινωνία έχει χάσει το πραγματικό νόημα ,καθώς τα συνδυάζει με διασκέδαση, ταξίδια και δώρα. Κάτι που δεν μας ζητάει ο Χριστός. Αυτό που μας ζητάει ,είναι να έρθουμε ,πιο κοντά σε αυτόν και στους συνανθρώπους μας και να βοηθάμε ο ένας τον άλλο, όταν βρισκόμαστε σε δύσκολη στιγμή. Επίσης, είναι μια οικογενειακή γιορτή ,που πρέπει όλοι μας ,να την περνάμε με τους συγγενείς μας και με πολύ αγαπημένα πρόσωπα.

 

10.Είναι η περίοδος που γιορτάζουμε τη γέννηση του ΧΡΙΣΤΟΥ. Σημαίνει να κάνεις δώρα στους ανθρώπους , να δώσεις σου έρχονται στο μυαλό: μελομακάρονα ,κουραμπιέδες ,στολισμένα χριστουγεννιάτικα δέντρα και τις  φωνές των παιδιών να τραγουδούν τα κάλαντα. Τέλος, είναι ο χρόνος ,που έχεις για να έρθεις πιο κοντά στην οικογένειά σου.

11.Είναι η σύνθεση των λέξεων Χριστός+γέννα. Δηλώνουν την ετήσια εορτή της γέννησης του Θεανθρώπου. Είναι ,αν όχι η μεγαλύτερη, μία από τις μεγαλύτερες γιορτές του Χριστιανισμού. Η παράδοση ,λέει πως η αρχαιότερη αναφορά  πραγματοποιείται το 376μ.Χ στην Καισάρεια της Καππαδοκίας ,από τον Μέγα Βασίλειο. Είναι επίσης μέρες χαράς, γιορτής και παιχνιδιού. Είναι μέρες ,που ακόμη και οι μεγάλοι έχουν κάθε δικαίωμα να γίνουν για λίγο παιδιά. Είναι μέρες οικογενειακές και ευκαιρία να βρεθούν όλοι γύρω από το τραπέζι. Να ευθυμήσουν ,να περάσουν ωραίες στιγμές. Είναι γαλήνη, θαλπωρή ,ευτυχία ,χαμόγελα ,ειρήνη, χαρά, αγάπη και χρυσόσκονη.

12.Για μένα ,όπως και για κάθε Χριστιανό ,είναι μία περίοδος ,που ετοιμαζόμαστε να γιορτάσουμε την γέννηση του ΧΡΙΣΤΟΥ. Είναι η γιορτή ,που με φέρνει πιο κοντά στην εκκλησία και στο μυστήριο της ιερής εξομολόγησης. Επίσης ,είναι ευκαιρία να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα .Είναι το διάλειμμα από το σχολείο ,που όλοι χρειαζόμαστε ,για νε γεμίσουμε τις μπαταρίες για την επόμενη χρονιά. Και τέλος ,σημαίνουν τόσο πολλά ,που δεν μπορώ αυτήν την στιγμή,να περιγράψω ,γιατί αυτά τα χρόνια πέρασαν χωρίς γυρισμό ,από μένα.

13.Χριστούγεννα! Αγαπημένη γιορτή! Χαρά, ευτυχία, δώρα, ευχές, κάλαντα ,στολισμένο δέντρο, αναμμένο τζάκι, μυρωδιές από τα γλυκά, χαλάρωση από τις υποχρεώσεις και η γέννηση του Χριστού ,που νιώθω ότι θα με κάνει καλύτερο άνθρωπο. Είναι οι πρώτες σκέψεις ,που μου έρχονται ,στο μυαλό ,στο άκουσμα της λέξης : «Χριστούγεννα». Μετά την γέννηση των παιδιών μου γίνομαι ,αυτή η γιορτή έγινε ακόμη πιο όμορφη. Γίνομαι κι εγώ παιδί μαζί τους. Γυρίζω ,πίσω στα παιδικά μου χρόνια, τότε που όλα ήτανε όμορφα, ξένοιαστα. Στολίζουμε το σπίτι, φτιάχνουμε γλυκά και γεμίζει το σπίτι από τις μυρωδιές αυτές, που έχουν μείνει μέσα μου, από παιδί και περιμένω με λαχτάρα να ξαναγευτώ. Όλη αυτή ,η ζεστασιά των Χριστουγέννων, ανοίγει την πόρτα και του δικού μου σπιτιού, για να μας θυμίσει ότι μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι και να χαρίσουμε ένα χαμόγελο ,στους συνανθρώπους μας ,που το στερούνται , αλλά το περιμένουν με λαχτάρα αυτές τις μέρες. Γεννιέται ο Χριστός και μας καλεί κι εμάς να αναγεννηθούμε μαζί του. Τα κάλαντα που τραγουδούν τα παιδιά, προμηνύουν τη γέννηση του Χριστού. Η χαρά των παιδιών και ο ενθουσιασμός τους όταν τραγουδούν ,αλλά και όταν μετρούν ,όλα αυτά ,που τόσο κόπο κέρδισαν. Όλοι αυτοί ,οι ψαλμοί και η ψυχική αλλά και σωματική προετοιμασία γι? αυτή την ημέρα ,που παίρνουμε από το Χριστό μέσα μας και έπειτα ,η ανυπομονησία για το γιορτινό Χριστουγεννιάτικο γεύμα ,που ακολουθεί, μου φέρνει στο μυαλό ,τις συνήθειες των παιδικών μου χρόνων. Όπως ,επίσης, το ευωδιαστό και ιδιαίτερο φαγητό ,με τη γαλοπούλα ,να πρωτοστατεί και να θυμίζει Χριστούγεννα. Όλη αυτή τη ζεστασιά ,αλλά και τη χαρά που απολάμβανα ως παιδί και απολαμβάνω μέχρι και σήμερα, θέλω να μεταδώσω στη δική μου οικογένεια ,γιατί περιγράφουν τα Χριστούγεννα και τη σημασία τους.

14.Για εμάς θα έπρεπε να σημαίνουν χαρά και αυτό ,γιατί γιορτάζουμε τη γέννηση του Θεανθρώπου. Στην πραγματικότητα όμως τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Ο σημερινός τρόπος ζωής μας έχει κάνει να ξεχάσουμε τον αληθινό λόγο ,που θα έπρεπε να χαιρόμαστε. Σ? αυτή την  τόσο ιδιαίτερη γιορτή ,όμως προσπαθούμε να διατηρήσουμε μέσα στο σπιτικό μας, τις μέρες αυτές ,τη χαρά ,την ηρεμία, τη γαλήνη και τις όμορφες οικογενειακές στιγμές ,που θα περάσουμε. Είναι οι μέρες εκείνες που το σπίτι θα γεμίσει γέλια ,χαρά, δώρα, τραγούδια και κόσμο. Τελικά ,για εμάς τα Χριστούγεννα Είναι μία ιδιαίτερη οικογενειακή γιορτή. Ευχόμαστε σ? όλους πάνω απ? όλα υγεία ,χαρά, ευτυχία και γαλήνη. Καλά Χριστούγεννα!!!

15.Είναι ευκαιρία να δούμε τα λάθη μας και να ζητήσουμε συγνώμη ,αλλά το κυριότερο να βρούμε τη δύναμη να συγχωρέσουμε εμείς, Είναι η ευκαιρία να φερθούμε λιγότερο εγωιστικά. Να βοηθήσουμε ,όπως μπορεί ο καθένας και να δώσουμε όσο πιο  πολύ αγάπη μπορούμε ,όχι μόνο στους δικούς μας αλλά και σε όποιον έχει ανάγκη. Η αγάπη είναι κάτι ,που μπορείς να προσφέρεις έστω  και με μια επίσκεψη σε ένα μοναχικό άνθρωπο, είναι κάτι πολύ απλό αλλά τόσο σημαντικό. Τις μέρες των Χριστουγέννων μπορείς εύκολα να συνειδητοποιήσεις ότι η αγάπη είναι ένα από  τα λιγοστά αγαθά στη ζωή μας ,που όσο την δίνουμε ,δεν τελειώνει ποτέ, αντίθετα αυξάνεται. Χριστούγεννα σημαίνουν οικογένεια. Μοναδικές στιγμές ,με τους ανθρώπους της ζωής σου. Το στόλισμα του δέντρου ,οι μυρωδιές από τα γλυκά, το Χριστόψωμο και τις βασιλόπιτες, τα κάλαντα, το γιορτινό τραπέζι που πρέπει να στρωθεί από βραδύς  για να υποδεχτεί τον ΧΡΙΣΤΟ. Τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή που βρήκα από τους γονείς μου και θέλω τόσο πολύ να μεταφέρω στα παιδιά  μου .Είναι αναμνήσεις γεμάτες αγάπη. Αν πάρεις αγάπη ,μπορείς να δώσεις ,αν όχι, απλά δεν ξέρεις τον τρόπο .Είναι  η ελπίδα πως κάποια μέρα ,θα πραγματοποιηθεί η ευχή που δίνουμε όλοι αυτές τις ημέρες των Χριστουγέννων: ΑΓΑΠΗ, ΕΙΡΗΝΗ,ΥΓΕΙΑ.

16.Είναι μία από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες γιορτές του Χριστιανισμού. Γιορτάζουμε την γέννηση του Θεανθρώπου, αυτού που μας  πρόσφερε αγάπη  ,δικαιοσύνη ,φιλανθρωπία, κτλ. Τα Χριστούγεννα μοιραζόμαστε στιγμές και αναμνήσεις και βλέπουμε τον κόσμο με μάτια γεμάτα αγάπη. Συλλογιζόμαστε για όλα όσα καλά μας πρόσφερε η προηγούμενη χρονιά. Δίνουμε σε άλλους αγάπη και αγαθά ,χωρίς να ζητήσουμε καμιά ανταπόδοση. Τα Χριστούγεννα κάνουμε πάντα μια καινούργια αρχή. Είναι σημαντικά για εμάς, γιατί τις μέρες αυτές βρισκόμαστε με αγαπημένα πρόσωπα ,τον παππού και τη γιαγιά, που τους προσφέρουμε την αγάπη μας τρώγοντας και συζητώντας ,τα γεγονότα της χρονιάς που πέρασε. Η ουσία των Χριστουγέννων είναι η ανάγκη που έχουμε όλοι οι άνθρωποι ,να αγαπούν και να τους αγαπάνε. Τα Χριστούγεννα σημαίνουν αγάπη.