Μοναδικοί γεννιόμαστε… ξεχωριστοί γινόμαστε !!!


Γράφουν οι εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής, Ζωή Παρζιάλη & Φανή Μασμανίδου

Αφορμή στάθηκε η παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία. Η πρόκληση ήταν μεγάλη. Μία επίσκεψη στο μεγαλειώδες Αλεξάνδρειο Μέλαθρο. Την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου τα παιδιά όλων των τμημάτων της ΣΤ τάξης επισκέφτηκαν το Palais Des Sports.

Η εμπειρία ήταν αναμφισβήτητα ανεπανάληπτη. Ενθουσιασμός και δέος και μόνο στη θέα του αθλητικού χώρου. Θεατές αρχικά στις κίτρινες κερκίδες παρακολουθήσαμε την προσπάθεια ατόμων με αναπηρία σε αθλητικές δράσεις.

Αθλητές που η ατυχία της ζωής ,τους  καθήλωσε σε αμαξίδια έπαιξαν μπάσκετ με ζήλο, πείσμα και τεράστια ψυχική δύναμη. Κοπέλες που έχουν χάσει  την όρασή τους και παιδιά με διάφορες ειδικές –κινητικές ανάγκες μας μάγεψαν με την επίδειξη του floorball και του Γκολμπολ.

Η αξιοθαύμαστη ησυχία στον αθλητικό χώρο που φιλοξένησε 1100 παιδιά και ο τεράστιος ενθουσιασμός στα χειροκροτήματα, ήταν η επιβράβευση των προσπαθειών τους.

Στο τέλος δυναμικοί πρωταγωνιστές τα παιδιά του σχολείου μας , πήραν μέρος σε μίνι αγώνα πετοσφαίρισης καθήμενων και σε μίνι αγώνα γκόλμπολ.

Επιστρέψαμε στο σχολείο προβληματισμένοι , γεμάτοι όμως από μοναδικά συναισθήματα για τους συνανθρώπους μας  που δεν παραιτούνται ποτέ μπροστά στις σκληρές δοκιμασίες που επιφυλάσσει ενίοτε η ζωή. Αγάπη και σεβασμός για το διαφορετικό από εμάς, ευαισθητοποίηση και ανάπτυξη της  ενσυναίσθησης .

Παράλληλα όμως,  νιώσαμε και  πολλά  για τον ίδιο μας τον εαυτό και συνειδητοποιήσαμε πως η ζωή μας

είναι για τον καθένα  ένα πολύτιμο δώρο .

Ευχαριστούμε  την κ. Κοσμά, την κ. Παπασυμεών  και τον κ. Κανελλάκη για την πολύτιμη βοήθεια και την ενεργή συμμετοχή και στήριξή τους στην προσπάθειά μας.