Λέσχη Ανάγνωσης


 

Γράφει η υπεύθυνη της Λέσχης ,κ.Μαυρίδου:

 

Σχέσεις, σχέσεις, σχέσεις!!! Σχέσεις όλων των ειδών υπό τη θέαση και την κρίση του ενός και του άλλου. Σχέσεις ανάμεσα σε φίλους, σε ζευγάρια, σε γονείς με τα παιδιά τους…Σχέσεις που συχνά ακροβατούν σε μια λεπτή κλωστή, προβληματίζονται και προβληματίζουν, πληγώνονται και πληγώνουν αλλά και ανθίζουν και μεγαλουργούν! Σχέσεις που εξαρτώνται απ την οπτική γωνία των εμπλεκομένων κάθε φορά! Η ίδια ιστορία με διαφορετική ματιά!

Πόσο ίδια βλέπουμε την πραγματικότητα; Αυτό που βλέπουμε εμείς είναι αυτό που συμβαίνει στ αλήθεια; Πόσο διαφορετικά μπορεί να βιώνουν δύο άνθρωποι την ίδια πραγματικότητα αν το συνειδητοποιούσε κανείς αυτό θα έδινε λύσεις σε πολλές διαφωνίες της καθημερινότητας του. Μ ενοχλούν όλοι οι άλλοι αλλά εγώ κανέναν;     Όταν κρίνουμε κάποια συμπεριφορά η κάποιον άνθρωπο έχουμε σκεφτεί όλες τις παραμέτρους; Πόσες λέξεις μας άραγε κρύβουν επικρίσεις αν και φαίνονται αθώες;

Πού ξεκινούν τα όνειρα και που αρχίζει η πραγματικότητα; Μπορεί να υπάρχει φιλία ανάμεσα σ ένα ζευγάρι συντρόφων, ανάμεσα σ ένα παιδί και το γονέα του; Ταυτότητες ρόλων για άνδρες και γυναίκες που έχουν ποτίσει το είναι μας και καθοδηγούν τη στάση και τη δράση μας.

Και θα μου πείτε πώς όλα αυτά τα ερωτήματα και οι προβληματισμοί προκύπτουν; Μα φυσικά μέσα από τα θέματα που πραγματεύονταν τα δύο βιβλία που διαβάσαμε το καλοκαίρι. Θέματα που πυροδότησαν τις συζητήσεις και τις σκέψεις μας σ’ αυτή την πρώτη συνάντηση μας γι αυτή τη νέα χρονιά!!  Και φυσικά ξεχωριστή στιγμή της βραδιάς η προσωπική αφιέρωση που περίμενε τον καθένα από εμάς από την ίδια την Αλεξάνδρα Μητσιάλη, την εμψυχώτρια μας!!!

 

Ανυπομονούμε κιόλας για τη νέα μας συνάντηση, η οποία ορίστηκε για τις 4 Νοεμβρίου, ημέρα Παρασκευή στις 18:30, στο γνωστό μας πια χώρο του ArtΕμεις στα Λαγυνά.

Το βιβλίο που θα διαβάσουμε αυτή τη φορά ειναι του ΜΑΡΙΟ ΒΑΡΓΚΑΣ ΛΙΟΣΑ,  Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΤΡΑΓΟΥ εκδόσεις :Καστανιώτη

Με χαρά ν΄ ανταμώσουμε και πάλι παλιοί αλλά και νέοι φίλοι της λέσχης ανάγνωσης.

Η κ.Μητσιάλη η εμψυχώτρια της ομάδας ,την ώρα που υπογράφει το βιβλίο της :”Να με αντέχεις”