Ρομποτική-1ο Βραβείο στο Δημοτικό Λαγυνών στο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής (εκθεσιακό)


Το 1ο Βραβείο στο Δημοτικό Λαγυνών στην κατηγορία ΔημοτικώνΒράβευση_Pixel

Την Κυριακή 11/12/2016  διεξήχθη το εκθεσιακό μέρος του 3ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ρομποτικής που περιελάμβανε την επίδειξη ρομποτικών κατασκευών που έχουν κατασκευαστεί από μαθητικές ομάδες με αξιολόγηση και βράβευση των καλύτερων εκθέσεων.

Το Δημοτικό Σχολείο Λαγυνών μετείχε σε αυτό, με ομάδα μαθητών της Ε τάξης και εκπαιδευτή-προπονητή τον Μαυροδόντη Χαράλαμπο (Πληροφορικής) με την κατασκευή «Dominobot – Στοιβάκτης Ντόμινο» για την οποία απέσπασαν το 1ο Βραβείο στην κατηγορία Δημοτικών Σχολείων. 

Η προετοιμασία (σχεδιασμός, υλοποίηση, προγραμματισμός, δοκιμές, βελτιώσεις) με τα παιδιά και τον προπονητή έγινε εθελοντικά στο εργαστήριο

πληροφορικής του σχολείου σε απογευματινές ώρες.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ για την προσπάθεια καθώς και στους γονείς για την υποστήριξη. Ευχαριστούμε επίσης τον σύλλογο γονέων του Δημοτικού Σχολείου Λαγυνών για την αγορά του ρομποτικού κιτ κατά το έτος 2014.

Είναι η τρίτη πρωτιά για το σχολείο στη ρομποτική μετά τις συμμετοχές σε διαγωνισμούς ρομποτικής το έτος 2014-2015 με δύο ακόμα διαφορετικές ομάδες μαθητών κάτω απο την καθοδήγηση του ίδιου εκπαιδευτικού/προπονητή με την πρώτη θέση στην Κεντρική Μακεδονία στον διαγωνισμό Δημοτικών Σχολείων της WROHellas “η δική μου πόλη” με την κατασκευή “Τελεφερίκ Λαγυνών” καθώς και την πρώτη θέση στη κατηγορία Δημοτικών στο 1ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής με τη κατασκευή “Ρομποτικό Φλιπεράκι”.

Τι είναι το Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής (ΜΦΡ);   Το Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής (ΜΦΡ) αποτελεί μία πρωτοβουλία του Πειραματικού Γυμνασίου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με τη συνεργασία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, των Σχολικών Συμβούλων Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, της  Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης Δ. Θεσσαλονίκης, του Δήμου Νεάπολης – Συκεών και Καθηγητών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.   Web site: http://mfr.peiramak.gr

Ακολουθούν Video και Φωτογραφίες απο την όλη προσπάθεια:

 

Resize of DiagNearOlh OKOK 20161212_103651

 Resize of DiagKyklos20161212_103643 Resize of SxolKataskXeriaOK_20161121_184453