Σχολική Βιβλιοθήκη _Αύγουστος 2023


(γράφει η κ.Χατσίκου Ιωάννα ΠΕ70)

   Την περασμένη Πέμπτη στις 24 του Αυγούστου ήταν το τελευταίο άνοιγμα της βιβλιοθήκης του σχολείου μας για τη θερινή περίοδο. Έχοντας καταφέρει να  δημιουργήσουμε μια ζεστή σύνδεση όλη τη σχολική χρονιά που πέρασε τολμήσαμε να προσπαθήσουμε σε μια διατήρηση και συνέχιση αυτής ανοίγοντας τη βιβλιοθήκη μας κάποιες μέρες μέσα στην περίοδο των διακοπών. Καμία μας – από τις υπεύθυνες-  δε γνώριζε πώς θα εξελισσόταν το εγχείρημα , τρέφαμε όμως ελπίδες ότι οι γονείς και οι μαθητές μας θα ήθελαν  την παρέα ενός “καλού φίλου” ,του βιβλίου.

Όπως κι έγινε! Οι συναντήσεις μας ήταν γεμάτες χαρά και προσμονή. Όχι μόνο η σχέση με τα βιβλία διατηρήθηκε  , αλλά και οι συζητήσεις που κάναμε σε πηγαδάκια , τόσο μέσα στο χώρο της βιβλιοθήκης όσο κι έξω στο προαύλιο , αποτέλεσαν σπουδαίες στιγμές του καλοκαιριού! Ανταλλάξαμε απόψεις πάνω σε βιβλία, μιλήσαμε για θεατρικές παραστάσεις, αλληλοπροτείναμε δραστηριότητες , μοιραστήκαμε εμπειρίες και φυσικά μετρήσαμε τα μπάνια και τα παγωτά μας!

Όπως είναι λογικό δεν ήταν όλες οι συναντήσεις πολυπληθείς , ήταν όμως όλες ουσιαστικές. Στην τελευταία μας συνάντηση μάλιστα είχαμε την τύχη να έχουμε μαζί μας την κυρία Εύη του Σκακιστικού Συλλόγου Λαγυνών που έστησε σκακιέρες στο προαύλιο για να παίξουν τα παιδιά κι ενημέρωσε όσους γονείς είχαν απορίες σχετικά με τη λειτουργία του Συλλόγου.

Επιπλέον ως επιστέγασμα της θερινής περιόδου είχαμε τη χαρά να αποδεχτούμε μια απίθανη εικαστική παρέμβαση σε δύο χώρους του σχολείου από τους γονείς ενός μαθητή της Α’  τάξης, τον κ.Παναγιώτη και την κ. Σοφία , που αφιερώνοντας πολύ προσωπικό χρόνο και χρήμα έκαναν το σχολείο μας ομορφότερο!

Η είσοδος του νέου κτηρίου καλεί τα παιδιά σε εικαστικές δράσεις ζωγραφικής ή φωτογραφίας.

Ενώ ένα σκραμπλ λέξεων ομορφαίνει το χώρο της βιβλιοθήκης.

Κάνοντας την αποτίμησή μας λοιπόν θεωρούμε πως το εγχείρημα στέφθηκε με επιτυχία και αυτό μας γεμίζει αισιοδοξία και όρεξη για μελλοντικές προσπάθειες.

Σας χαιρετούμε και σας περιμένουμε στη βιβλιοθήκη μας ξανά με το άνοιγμα των σχολείων για τη νέα σχολική χρονιά!

Η είσοδος του νέου κτηρίου καλεί τα παιδιά σε εικαστικές δράσεις ζωγραφικής ή φωτογραφίας.