Ζω.Ε.Σ …στην τάξη Παρασκευή 13 του Γενάρη 2023


 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Θεραπευτική Αγκαλιά» είναι ένα πρόγραμμα θεραπευτικής διαμεσολάβησης με σκύλους εγκεκριμένο από το ΥΠΑΙΘ για όλα τα Σχολεία Ειδικής Αγωγής και τα Ε.Ε.Ε.Κ. (Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης) της χώρας.
Και μαζί με αυτό και οι τρεις σκύλοι μέλη της ομάδας Ζω.Ε.Σ., Διώνη, Άξελ και Πόθος που με την κατάλληλη τους εκπαίδευση, τη θετική τους ενέργεια και την αγάπη τους ενισχύουν την αυτοπεποίθηση παιδιών και εφήβων με μαθησιακές δυσκολίες, διαταραχή ελλειμματικής προσοχής – υπερκινητικότητα, διαταραχές συμπεριφοράς, αισθητηριακές – κινητικές αναπηρίες, νοητική υστέρηση, αυτισμό και ψυχικές διαταραχές.Και οι τρεις αυτοί σκύλοι υπήρξαν αδέσποτοι και πολύ κακοποιημένοι αλλά παρόλα αυτά διασώθηκαν, άφησαν πίσω τις άσχημες αναμνήσεις τους και ήδη έχουν χαρίσει απλόχερα πολλές στιγμές χαράς σε πάνω από 300.000 παιδιά.Ενώ η Διώνη έχει πιστοποιηθεί ως σκύλος εκπαιδευτικής διαμεσολάβησης από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ζωοθεραπείας (IFZ).
Η Διώνη, ο Άξελ και ο Πόθος εκπαιδεύτηκαν από την απόφοιτο της Ακαδημίας «kynagon Dog Trainers Academy» Κατερίνα Παπαποστόλου,Εκπαιδευτικο – Ζωοθεραπευτρια με εξειδίκευση στην ειδική αγωγή και στη σχολική ψυχολογία, Εκπαιδεύτρια σκύλων πλήρες μέλος του Isap και του Ican και ιδρύτρια της ΑΜΚΕ Ζω.Ε.Σ. σε συνεχή συνεργασία και υπό την απόλυτη επίβλεψη του Συμπεριφοριστή και Εκπαιδευτή Σκύλων Δημοσθένη Μουμιάδη.(από Πρόγραμμα θεραπευτικής επαφής με σκύλους διαμεσολαβητές- «Θεραπευτική Αγκαλιά» | Ζω.Ε.Σ. (zwes.gr)

(Οι φωτογραφίες είναι από την προσωπική συλλογή στις Ζ.ω.Ε.Σ)

qrf